Chystané zmeny v pôdohospodárstve
Zavádzanie novej podpory v poľnohospodárstve formou platby na pestovanie energetických plodín. Financovanie z prostriedkov EU. Doplnkové národné priame platby v rastlinnej výrobe. Návrh koncepcie rozvoja pôdohospodárstva na roky 2007 až 2013. Používanie pesticídov. Z valného zhromaždenia SPPK a SOPK. Kampaň proti GMO.