Princípy systému štátnej sociálnej podpory - Barinková, Milena
Systém štátnej sociálnej podpory ako systémová súčasť sociálneho zabezpečenia a zároveň nástroj štátnej rodinnej politiky, sleduje podporu rodín aktívnou účasťou štátu na ich živote v niektorých právom označených životných situáciách, ktoré môžu nepriaznivo vplývať na chod a fungovanie rodín s nezaopatrenými deľmi. Realizácia cieľov štátnej sociálnej podpory je založená na uplatňovaní zásadných právnych princípov. Ich pôsobenie a určenie miery sa rôzní v jednotlivých etapách vývoja. Miesto rodinnej politiy vo sfére plnenia funkcií štátu. Rodičovký príspevok a jeho princípy.