Možnosti praktickej aplikácie vybraných teórií portfólia na kapitálovom trhu - Kardoš, Jaroslav
Pokračovanie príspevku z predchádzajúceho čísla. Cieľom praktickej časti práce je pri určitom zjednodušení ozrejmiť funkčnosť základných teórií portfólia na reálnom trhu v programe Excel. Táto časť sa zaoberá najskôr prepočtom vývoja výnosu a rizika portfólia zloženého z dvoch akcií (A a B), a ďalej sa snaží otestovať možnosť praktického využitia základných modelov teórie portfólia - MPT a CAPM na trhu Nasdaq-100.