Ochrana autorských práv - Bartl, Jaroslav
Smernica Európskeho parlamentu a Rady 2006/115/ES z decembra 2006 o nájomnom a výpožičnom práve a o určitých právach súvisiacich s autorskými právami v oblasti duševného vlastníctva. Smernica sa dotýka primeranej ochrany autorských diel a predmetov chránených súvisiacimi právami prostredníctvom práv na nájom a vypožičiavanie, ako aj ochrany predmetov chránených prostredníctvom práva na záznam, práva na rozširovanie rozmnoženín, práva na vysielanie a sprístupňovanie verejnosti (verejné šírenie). Štruktúra a vybrané ustanovenia smernice.