Zlatý věk pro vysoce kvalifikované - Matthes, S.
Vysoký záujem o kvalifikovaných odborníkov na trhu práce. Súťaženie priemyselných podnikov o absolventov s diplomom. Miesta s nízkymi kvalifikačnými nárokmi obeťami technického pokroku. Špecializácia podnikov a vytváranie pracovných miest, ktoré firme umožnia odlíšiť sa od konkurencie. Vysoko kvalifikované a špičkové pracovné sily ako cenný zdroj pre firmu. Nutnosť ďalšieho sebavzdelávania. Profesie s budúcnosťou.