Ako v praxi postupovať pri prvej aplikácii IAS/IFRS Súvislý príklad opierajúci sa o teóriu uverejnenú v článkoch ÚAD, ročníky 2005 a 2006 - Krupová, Lenka
Priebeh prvého prevodu na IFRS. Príprava spoločnosti na prvý prevod. Analýza účtovnej závierky zostavenej podľa slovenskej účtovnej legislatívy. Analýza problémov, ktoré nie sú obsiahnuté v slovenských účtovných výkazoch. Určenie hranice významnosti pre prvý prevod. Podrobná analýza (zistenie) peňažných súm, ktoré budú predmetom prevodu. Voľba oceňovacích základní a účtovných politík. Vlastný prevod účtovnej závierky na IFRS. Zostavenie účtovnej závierky podľa IFRS vrátane poznámok. Vysvetlenie prevodu na IFRS. Príklady.