Naše firmy se musí zbavit obavy z cizích teritorií - Havlíček, Karel
Uplatnenie českých firiem vo svete. Pozitívne faktory: stabilita, cenová primeranosť, tradičné priemyselné teritórium, úroveň vzdelania, dobrá poloha. Negatívne faktory: prístup, priemernosť, obava z cudzích teritórií, kurz koruny, kvalita služieb. Analýza úspešnosti na priemyselných a spotrebiteľských trhoch.