Posouzení základních metod hedgingu měnového rizika nefinančních institucí - Tichý, Tomáš
Problematika riadenia a eliminácie (hedgingu) menového rizika subjektu výrodného typu. Definícia základných pojmov z oblasti finančného modelovania a objasnenie podstaty základných metód riadenia menového rizuika. Aplikácia jednotlivých metód a ich posúdenie s využitím simulácie Monte Carlo.