Reklama a kontroverzní témata - Vysekalová, Jitka
Výsledky výskumu zameraného na postoje českej verejnosti k intenzite reklamy v médiách, jej očakávania a požiadavky na reklamu a taktiež postoj verejnosti k reklame ako spoločenskému fenoménu. Sledované boli pozitívne a negatívne stránky reklamného pôsobenia, prínos reklamy pre ekonomiku a podpora nadmerného konzumu. Citlivé témy reklamy: cigarety, alkohol, lieky, potravinové doplnky, eorické motívy v reklame a pôsobenie reklamy na deti. Najviac negatívnych reakcií vyvoláva reklama na cigarety. Tolerantný postoj verejnosti k erotickým motívom v reklame.