Brazílie: obchod nejen v rytmu samby - Havlíček, Karel
Brazília ako hlavná ekonomická veľmoc Latinskej Ameriky. Krajina s veľmi rozvinutým podnikateľským prostredím, veľmi silným spotrebiteľským a priemyselným trhom. Brazília ako brána do Latinskej Ameriky. Kozmopolitné prostredie. Umiernená ľavicová politika. Brazílčania ako racionálni obchodní partneri. Negatíva súčasnej Brazílie: kontrasty, kriminalita, vplyv latinskoamerickej ľavicovej vlny a klčovanie dažďových pralesov.