Emócie a city majú v manažmente tiež svoj význam - Gajdová, Denisa, 1977-
Problematika životnej cesty človeka (biodromos). Pojem životná pozícia. Empatia a projekcia. Emocionalita a citovosť. Fyziologické základy emócií. Osobnosť z hľadiska prežívania emócií a citov. Citové stavy. Budovanie dobrých medziľudských stavov.