Stárnutí populace - hrozba pro veřejné zdravotnictví? - Fiala, Tomáš
Príčiny demografického starnutia obyvateľstva. Nepravidelná štruktúra českého obyvateľstva a nepravidelné nároky na jednotlivé odvetvia ekonomiky. Zvýšené náklady na verejné zdravotníctvo ako dôsledok budúceho demografického vývoja. Hlavné zdroje financovania zdravotníctva v Českej republike. Predpokladaný vplyv starnutia obyvateľstva ČR na financovanie zdravotníckej starostlivosti v nasledujúcich 50 rokoch. Návrh koncepcie zdravotníctva na roky 2005-2009 v zhode so závermi jednania Skupiny pre zdravie (OECD, 2004).