Ochrana zamestnanca pri platobnej neschopnosti zamestnávateľa - Kaveschánová, Silvia
Omeškanie zamestnávateľa s plnením jeho splatných záväzkov a prípadný vznik jeho platobnej neschopnosti alebo predĺženia má na zamestnancov výrazný ekonomický dopad. V týchto prípadoch poskytuje právnu ochranu a garanciu uspokojenia ich pohľadávok voči zamestnávateľovi Zákonník práce a zákon č. 461/2003 Z.z. o sociálnom poistení v znení neskorších predpisov.