Kosovské perspektívy - Jurík, Roman
Búrlivá minulosť Kosova. Významné štátoprávne zmeny v Juhoslávii po 2. svetovej vojne. Významná udalosť pre Kosovo v roku 1974 - autonómny región so silnou samosprávnou mocou. Zhoršenie politickej situácie a zmeny na začiatku 90. rokov. Srbský útlak v Kosove a odpor proti nemu. Snahy medzinárodného spoločenstva o riešenie situácie. Zvláštny režim v Kosove. Otvorený problém nezávislosti Kosova.