Špecifiká účtovníctva komerčných poisťovní - Palacková, Dana
Vymedzenie oblastí špecifických z pohľadu účtovníctva v komerčnej poisťovni. Pohľadávky a záväzky z poistenia a zaistenia. Tvorba, použitie a účtovanie technických rezerv v poisťovniach. Technická rezerva na poistné budúcich období, životné poistenie, poistné plnenie.