K problematike poistenia medzinárodných rizík v Slovenskej republike - Drugdová, Barbora
Komplexnosť a rozsiahlosť medzinárodných rizík z hľadiska diverzifikácie prípadov. Členenie medzinárodných rizík a ich charakteristika: komerčné riziká, politicko-hospodárske riziká, riziko platobnej neschopnosti krajiny. Osobitné druhy rizík: kurzové riziko, riziko pohybu úrokových sadzieb, inflačné riziko, právne riziká, riziká pri zahraničných investíciách a ďalšie. Poistenie medzinárodných rizík v Slovenskej republike po vstupe do Európskej únie.