Some remarks to the distribution of experimental results - Plško, Eduard
Význam štatistického spracovania experimentálnych údajov pre vedeckú činnosť. Kvantitatívne informácie o okolitom Svete získavame buď meraním alebo počítaním kusov. Homogénne vzorky. Nehomogénne vzorky. Vlastnosti niektorých hlavných distribúcií. Aplikácie pragmatickej transformácie.