O psychológii investorov - Pilch, Ctibor, 1957-
Pre správanie ľudí sú okrem rozumu typické aj emócie. Mnoho rozhodnutí sa robí na základe intuitívnych prístupov, ktoré vyplývajú z osobných preferencií a povahových vlastností. Ako je to so správaním našich poteciálnych budúcich investorov - študentov vysokých škôl so zameraním na finančné investovanie. Porovnanie zistených skutočností s výsledkami výskumu v USA. Odchýlky od úplne racionálneho správania existujú a sú založené buď na nesprávnom spracovaní informácií, alebo vyplývajú z osobných vlastností investorov. Najčastejšie príčiny takéhoto správania.