Energetické otázky EÚ - Fabuš, Michal
Európska únia ako jeden z najväčších dovozcov ropy, zemného plynu a uhlia. Energetická závislosť krajín EÚ na dovoze. Pojem energetická bezpečnosť. Rusko ako najväčší samostatný dodávateľ ropy a plynu do EÚ. Spoľahlivosť dodávok. Ropovody na území SR. Energetický dialóg EÚ a Ruska. Európska závislosť a návrhy riešenia.