Indikátory udržateľného rozvoja EPI-ESI - Gálová, Lucia
Potreba trvalo udržateľného rozvoja, ktorý zdôrazňuje potrebu rovnakého postavenia ekonomickej, sociálnej a environmentálnej oblasti. Možnosti merania trvalo udržateľného rozvoja. Porovnanie dvoch agregovaných indexov: EPI - Environmental Performance Index - Index environmentálnej výkonnosti a ESI - Environmental Sustainability Index - Index environmentálnej udržateľnosti.