Veda, výskum a progresívne technológie - Jemala, Marek
Vysvetlenie procesov fungovania biotechnológií, nanotechnológií, geotechnológií, sofistikovaných technológií a umelej inteligencie a technológií zameraných na úsporu surovín - používaných alebo pripravovaných na použitie v rôznych priemyselných odvetviach. Progresívne technológie sa stávajú pre EÚ a jej ekonomiky a podniky nevyhnutné.