Koncepcia európskej energetickej politiky - Woltemar, Richard
Potreba spoločnej koordinovanej energetickej politiky v Európe. Závislosť Európskej únie na dovoze energií. EÚ ako najväščí dovozca ropy, zemného plynu a uhlia. Zmluvné zakotvenie energetickej politiky EÚ. Súčasná koncepcia európskej energetickej politiky.