Zamestnanosť a sociálna kohézia v kontexte globalizácie konca 20. a začiatku 21. storočia - Ivanová, Pavlína
Sociálne a zamestnanecké dôsledky globalizácie - globálny trh práce, transformácia sociálneho modelu. Nové väzby v oblasti ekonomického rastu a rastu zamestnanosti. Ekonomický rast neprináša nové pracovné miesta, lepšie hospodárske výsledky sa dosahujú pri poklese zamestnanosti. Nadbytok zdrojov pracovných síl v závislosti s predlžovaním pracovného času a posúvaním veku odchodu do dôchodku. Vývoj na pracovnom trhu v USA a v Európskej únii.