V Šuranoch budili priemysel sami - Haluza, Ivan
Zlepšovanie podnikateľského prostredia v Šuranoch, oživenie priemyslu a zníženie nezamestnanosti. Pôvod zahraničných investorov je napríklad Nemecko, Kórea, Taliansko. Vplyv investorov na rozvoj celého mesta. Priama finančná výpomoc investorov mestu.