Metódy na zaistenie konzistencie časových radov s rôznou frekvenciou (benchmarking) - Solčánska, Helena
Stručný popis dvoch metód, ktoré zabezpečujú konzistenciu štvrťročných a ročných časových radov. Čo je benchmarking. Pro-rata rozdelenie a step problém. Propocionálna Dentonova metóda. Extrapolácia. Numerické ilustračné príklady.