Doprava v medzinárodných obchodných vzťahoch - quo vadis? - Novák, Radek
Doprava ako hnacia sila rozvoja a kvality celosvetovej obchodnej výmeny. Chápanie významu prepravy na Slovensku a v Čechách v minulosti a dnes. Systémový prístup k preprave ako k nehmotnému tovaru. Preprava ako obchodovateľná služba. Podiel prepravných služieb na celkovom svetovom obchode. Neznalosť dopravnej problematiky a finančné straty.