Reformy regionálnej politiky EÚ - Jurík, Roman
Štyri výzvy Európskej komisie ako motivácia pre návrh reformy politiky súdržnosti v EÚ. O reforme regionálnej politiky EÚ pre roky 2007-2013. Nariadenia obsahujúce právnu úpravu týkajúcu sa štrukturálnych fondov a kohézneho fondu. Ciele: konvergencia najmenej rozvinutých členských štátov a regiónov, regionálna konkurencieschopnosť a zamestnanosť, európska územná spolupráca. Zjednodušenie procesu programovania, národný strategický referenčný rámec. Operačné programy. Európske združenie územnej spolupráce.