Teplotné deriváty charakteru opcií ako nástroje na elimináciu dôsledkov poveternostného rizika - Tumpach, Miloš, 1970-
Možnosti využitia derivátov na počasie pri eliminácii dopadov podnikateľského rizika. Obmedzenia, ku ktorým patria nielen alternatívne ciele investovania v rámci tohto segmentu (osobitne obchodovanie s emisnými povoleniami v Európe), no predovšetkým obmedzené použitie bežne rozšírených nearbitrážnych modelov oceňovania opcií, ako napr. Blackov-Scholesov model. Opčné deriváty. Analýza jednotlivých prístupov k metodike stanovenia parametrov teplotných opcií určujúcich ich finančnú odozvu a efektívnosť pri eliminovaní dopadov (volumetrického) rizika. Závery aplikácie modelov empirickej analýzy so zreteľom na podmienky malýcha stredných podnikov v strednej Európe.