K možnosti nového uspořádaní globální interdependence a takzvané nové obchodní geografie - Foltýn, Jaroslav
Dynamika a regionálna štruktúra postupného oslabovania starého modelu. Dôvody rastu významu rozvojových krajín vo svetovom obchode. Limity rastu obchodu "Juh-Juh", resp. triangulárneho obchodu.