Škodlivá chémia - ochrana v EÚ - Bartl, Jaroslav
Prijatie nariadenia Európskeho parlamentu a rady o registrácii, hodnotení, autorizácii a obmedzovaní chemických látok (REACH) a zriadenie Európskej chemickej agentúry. Právne záväzné legislatívne uznesenie bolo prijaté 2. decembra 2006. Čo je predmetom legislatívneho dokumentu. Ide o radikálne opatrenia, hlavne v chemickom priemysle v záujme zlepšenia životného prostredia. Čo to znamená pre slovenské chemické firmy. Účel prijatia euro nariadenia. Úlohy agentúry dané nariadením.