Existuje česká východní politika? - Kratochvíl, Petr
Vývoj českej politiky voči východu po roku 1989. Štyri obmedzenia českej východnej politiky: negatívny obraz východnej Európy, nezáujem o východnú Európu a preferovanie vzťahov s Balkánom, fixácia na Rusko a reaktívny charakter českej východnej politiky. Opatrné zmeny k lepšiemu.