Informovaná voľba spotrebiteľa - Kromerová, Katarína
Nový prístup na označovanie potravín z pohľadu výživových a zdravotných tvrdení. Výživa významnou mierou ovplyvňuje kvalitu života človeka a jeho zdravie. Zvyšovanie významu označovania potravín ako dôležitého nástroja umožňujúceho tzv. informovanú voľbu spotrebiteľa. Nový legislatívny rámec - nariadenie Európskeho parlamentu a Rady č. 1924/2006 o výživových a zdravotných tvrdeniach o potravinách. Bude vytvorený centrálny register zdravotných a výživových tvrdení prístupný verejnosti.