Tádžikistán v roce 2006: změna, nebo kontinuita? - Franckx, Nicolas
Odlišnosti Tadžikistanu od ostatných stredoázijských postsovietskych štátov. Prezidentské voľby v roku 2006 v réžii jedného muža. Hladké znovuzvolenie prezidenta Rachmonova. Stojaté vody politickej scény. Postupné oslabovanie úlohy Moskvy v stredoázijskom regióne. Otvorenosť tadžickej politiky voči USA, Číne a Iránu. Vzťahy Tadžikistanu so susednými postsovietskymi krajinami. Rachmanovov režim ako cesta najmenšieho zla.