SZČO v sociálnom poistení - Doháňošová, Oľga
Kto sa považuje za samostatne zárobkovo činnú osobu podľa zákona č. 461/2003 Z.z. o sociálnom poistení v znení zákona č. 310/2006 Z.z. Povinne nemocensky poistená a povinne dôchodkovo poistená samostatne zárobkovo činná osoba (SZČO). Podmienky zániku povinného nemocenského a dôchodkového poistenia. Vymeriavací základ povinne nemocensky a dôchodkovo poistenej SZČO. Povinnosť SZČO predložiť pobočke Sociálnej poisťovne Výpis z Daňového priznania k dani z príjmov fyzickej osoby za predchádzajúci rok. Znalci, tlmočníci a prekladatelia ako samostatne zárobkovo činné osoby.