Sociálne zabezpečenie v Európskej únii Fínsko - Neviďanská, Katarína
Rozvinutý drevársky priemysel vo Fínsku a s tým súvisiaca existencia priemyselného úrazového poistenia už od roku 1895. Systém rodinných prídavkov zavedený v roku 1948. Uskutočnenie národnej dôchodkovej reformy v roku 1956. Ekonomický rast Fínska v 80. rokoch 20. storočia. Poskytovanie národného (štátneho) dôchodku, nemocenských a úrazových dávok a podpory v nezamestnanosti. Zdravotné a sociálne služby obyvateľstvu. Domáca starostlivosť o deti, starších ľudí a invalidov. Výrazné zmeny v dôchodkovom poistení v 90. rokoch. Národný (štátny) dôchodok a dôchodky zo súkromných schém. Pokračovanie v nasledujúcom čísle.