Rodová rovnosť a rodový socializmus
Ženy a muži žijú v odlišných kariérnych svetoch. Svedčí o tom pohľad na výšku platov či zastúpenie v topmanažérskych funkciách. Všeobecne rozšírený názor, že ide o prejav diskriminácie, si osvojujú aj vlády a nadnárodné inštitúcie. Prijímajú aj opatrenia, ktoré to majú zmeniť. Otázka je, či sú správne. Feminizované odvetvia na Slovensku.