História regionálnej politiky Európskej únie - Dudáš, Tomáš, 1976-
Skutočný začiatok regionálnej politiky EÚ - 70. roky. Regionálna politika EÚ a južné rozšírenie EÚ (1981), nové členské štáty sa snažia o reformu regionálnej politiky - potreba právne inštitucionalizovanej regionálnej politiky. V 80- rokoch nastali zmeny vo financovaní regionálnej politiky. Ciele regionálnej politiky EÚ v rokoch 1988-1999. HDP na obyvateľa v členských štátoch EÚ v rokoch 1988 -1998. Rozširovanie EÚ smerom na východ - nová výzva pre regionálnu politiku. Súčasné ciele regionálnej politiky.