Stárnutí populace je globální problém
Trend starnutia svetovej populácie a znižovania pôrodnosti ukladá vládam štátov nové úlohy. Ekonomické dôsledky tohto trendu. Stratégie na zvládnutie novej situácie. Modernizácia daňového systému. Zvýšenie priemerného veku odchodu do dôchodku. Užšia spolupráca verejného a súkromného sektora pri poskytovaní služieb. Dôraz na služby. Nutnosť zamestnávať aj starších zamestnancov.