Financovanie regionálnej politiky - doterajší vývoj a perspektívy - Bezáková, Tatiana
Regionálna politika slúži na vyrovnávanie regionálnych disparít, čo v konečnom dôsledku by malo urýchliť aj hospodársky rast celej EÚ. Štrukturálna politika EÚ, financovanie regionálnej politiky ako súčasti štrukturálnej politiky EÚ. Tri hlavné ciele kohéznej politiky v období 2007-2013 - konvergencia, regionálna konkurencieschopnosť a zamestnanosť, európska územná spolupráca. Finančné nástroje a ciele hospodárskej a sociálnej súdržnosti EÚ v období rokov 2000-2006 a 2007-2013. Historický vývoj financovania regionálnej politiky EÚ. "Nové" európske fondy (fond Nórska, Islandu a Lichtenštajnska). Pozícia SR v rámci implementácie regionálnej politiky EÚ.