Ciele regionálnej politiky Európskej únie - Tomková, Beáta
Základný cieľ regionálnej a štrukturálnej politiky EÚ - odstránenie disparít v hospodárskej úrovni členských štátov. Zavedenie nástrojov regionálnej politiky na nadnárodnej úrovni, Thomsonova správa (1973). Ciele regionálnej politiky realizované v rokoch 2000-2006. Financovanie regionálnej a štrukturálnej politiky. Východiská regionálnej a štrukturálnej politiky EÚ na obdobie 2007-2013, ciele - konvergencia, regionálna konkurencieschopnosť a zamestnanosť, európska územná spolupráca. Nové iniciatívy regionálnej politiky EÚ - JASPERS, JEREMIE, JESSICA.