SAPARD - Raslavská, Ivana
Program SAPARD predstavuje nástroj EÚ určený na predvstupovú pomoc v oblasti poľnohospodárstva a rozvoja vidieka v súlade s cieľmi SPP EÚ. Národné plány rozvoja vidieka - museli predložiť jednotlivé krajiny, ktoré sa uchádzali o čerpanie z programu SAPARD v rokoch 2000-2006. Inštitucionálna štruktúra programu SAPARD v SR. Implementácia programu SAPARD v SR do roku 2004. Prehľad alokovaných prostriedkov v rámci programu SAPARD v novovstúpených členských krajinách EÚ k 31. 12. 2004 (i v Bulharsku a Rumunsku). Vstupom nových krajín do EÚ (2004), osem členov SAPARDu stratilo nárok na podporu z tohto programu.