Európsky poľnohospodársky usmerňovací a záručný fond - Ondrušek, Miloš
Európsky poľnohospodársky usmerňovací a záručný fond (EAGGF) (1962) je nástrojom financovanie spoločnej poľnohospodárskej politiky. Je aj finančným nástrojom štrukturálnej a regionálnej politiky EÚ, zameraný na podporu adaptácie poľnohospodárskych štruktúr, na dlhodobé štrukturálne zmeny v poľnohospodárstve, na rozvoj poľnohospodárskej infraštruktúry a politiky rozvoja vidieka, obnovy vidieka, vidieckeho dedičstva a lesov. Tri základné priority, ktoré si stanovila EÚ pri financovaní aktivít z EAGGF, rámcové kritériá pre udelenie podpôr.