Harmonizácia základu dane z príjmov právnických osôb v Európskej únii - Silná, Renáta, 1981-
Cieľ Európskej únie - zjednodušenie vykazovania ziskov v nadnárodných spoločnostiach, redukcia administratívnej náročnosti a zároveň zvýšenie konkurencie v rámci únie. Problematika výpočtu harmonizovaného základu dane podľa IAS/IFRS. Metodika výpočtu efektívneho daňového zaťaženia. Model European tax analyzer - ETA na výpočet efektívneho daňového zaťaženia. Porovnanie výšky daňového zaťaženia s použitím modelu ETA v krajinách EÚ a USA. Porovnanie daňového zaťaženia po použití harmonizovaného daňového základu založeného na IAS/IFRS.