Regionálna politika Švajčiarska - Kálmanová, Zuzana
Hoci Švajčiarsko nie je oficiálnym členom EÚ, svojimi hodnotami sa podieľa na jej formovaní. Pomoc Švajčiarska novým členských štátom EÚ. Nová regionálna politika Švajčiarska - počíta aj naďalej so spoluprácou s EÚ (Interreg) a chce sa podieľať na regionálnej politike únie a kohézii v období 2007-2013. Švajčiarsko si vyhradzuje právo zohľadnovať charakter programov a projektov, na ktorých by sa malo zúčastňovať. Interreg III.