Problémy vykazovania finančnej výkonnosti/výnosnosti v účtovníctve - Baštincová, Anna
Poskytnutie informácií o finančnej situácii, výkonnosti prostredníctvom účtovnej závierky. Potreba poznanie celkovej výkonnosti podniku pre externých používateľov viedla k vydaniu SFAS 130 - Vykazovanie úplného výsledku hospodárenia. Charakteristika úplného výsledku hospodárenia. Výkaz ziskov a strát ako zdroj informácií o výkonnosti podniku. Slovenská účtovná legislatíva.