Collective memory and political change - the Hungarians and the Slovaks in the former half of the 20th century - Michela, Miroslav
Rozbor politických a národnostných vzťahov medzi Slovenskom a Maďarskom počas uplynulého storočia, predovšetkým medzi dvoma vojnami. Rok 1918 ako "bod nula" vo vývoji slovensko-maďarských vzťahov. Reakcie národností po rozdelení Rakúsko-Uhorska na náhlu "menšinovosť". Povojnový a súčasný vývoj národnostných vzťahov.