Kvalita života v kontexte znalostnej ekonomiky - Laluha, Ivan
Vzťah medzi kvalitou života a znalostnou ekonomikou. Hodnotový rámec spôsobu života slovenskej populácie a orientácia na vzdelanie a výkon. Stredná vrstva ako potenciál pre rozvoj znalostnej ekonomiky. Príjmy a výdavky domácností na jednotlivé sféry života. Utváranie znalostnej ekonomiky v globálnom kontexte. Prehlbovanie nerovností v kvalite života svetovej populácie. Hľadanie východísk. Názory odbornej verejnosti. Nové pojatie funkcie technologických inovácií a manažérskeho myslenia. Zmysel rozvoja znalostnej ekonomiky ako nová výzva pre zdokonalenie kvality a dôstojný život populácie v 3. tisícročí.