Nediskriminačný prístup je nutný - Prikryl, Pavol
Systém kombinovanej dopravy spočíva okrem iného aj v dopravných zariadeniach na mieste výmeny dopravných prostriedkov - v termináloch intermodálnej dopravy. Zánik štátneho monopolu, na trhu sa objavili súkromní operátori intermodálnej dopravy s lacnejšími technickými riešeniami v provizórnych podmienkach a otvorili sieť súkromných terminálov. Situácia vo Francúzsku. Nemecká cesta. Slovensko - riešením neutešenej situácie je model podobný nemeckému: na komerčnom prístupe by mala vzniknúť firma, napr. verejno-súkromná, ktorá by spravovala a prevádzkovala terminály intermodálnej dopravy. Účastníkmi spoločnosti by mali byť manažéri infraštruktúry, železničné spoločnosti činné v intermodálnej doprave, operátori intermodálnej dopravy, príp. zasielatelia. Činnosť tejto spoločnosti musí byť oddelená od poskytovania prepráv a svoje služby musí poskytovať bez akejkoľvek diskriminácie. Dodržaním týchto podmienok spoločnosť sa stane podporovateľnou zo strany štátu i EÚ. Vytvorenie štátneho dozoru a kontroly.