Bariéry vnútropodnikovej komunikácie - Poniščiaková, Oľga
Komunikácia - prenos vzájomného porozumenia prostredníctvom symbolov. Komunikačný proces tvoria: komunikátor, vnímanie a interpretácia, zakódovanie, oznámenie, kanál, dekódovanie, príjemca, spätná väzba, šum. Vnútropodniková komunikácia a jej smery - vzostupný, zostupný, horizontálny, diagonálny. Informácie determinujúce komunikáciu. Baréry efektívnej komunikácie. Metódy zefektívňovania komunikácie - preverovanie, regulovanie informačných tokov, využívanie spätnej väzby, empatia, zjednodušovanie jazyka.