K niektorým víziám školy a vzdelávania v informačnej spoločnosti - Lukáč, Eduard
Problematika školy, jej postavenie a úloha v budúcnosti. Vplyv rozvoja informačných a komunikačných technológií na činnosť školy a vzdelávacieho procesu. Memorandum o celoživotnom vzdelávaní sa. Charakteristika šiestich abstrahovaných modelov školy.